Sport.be

Wielrennen

Martin pakt eerste tijdrit, Contador tweede eindzege

12.04.2014 | Kersten Steurbaut

Belga

Tony Martin heeft zijn eerste tijdrit van 2014 gewonnen. De wereldkampioen was in de afsluitende chrono in de Ronde van het Baskenland zeven seconden sneller dan Alberto Contador, die zich zo verzekerde van de eindzege.

Bijna vier maanden heeft Tony Martin moeten wachten op zijn eerste overwinning in het werk tegen de klok, de ploegentijdrit in de Tirreno-Adriatico buiten beschouwing gelaten. Eerder op het seizoen moest hij nog het onderspit delven tegen Taylor Phinney, Michal Kwiatkowski en Adriano Malori.

Na zijn overwinning in de tweede etappe in de Ronde van het Baskenland was de Duitser van Omega Pharma-Quick Step echter vastberaden om ook in het tijdrijden de nul van de tabellen te vegen. Over een heuvelachtig parcours bleef Martin na 25,9 kilometer zeven seconden onder de tijd van Alberto Contador.

De Madrileen verdedigde zo met succes zijn leidersplaats in het algemeen klassement. Alejandro Valverde moest meer dan een minuut toegeven en tuimelt van de tweede naar de vijfde plaats. Op het eindpodium wordt Contador, die eerder al de Tirreno-Adriatico won, geflankeerd door Kwiatkowski en Jean-Christophe Péraud.

Dankzij de overwinningen van Martin en Alessandro Petacchi, eerder op de dag in de GP Pino Cerami, staat de zegeteller van OPQS dit seizoen al op 21 stuks.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer