Sport.be

Wielrennen

Lotto-Belisol begint aan nieuw hoofdstuk

15.04.2014 | Niels Rouvrois

Belga

De kasseien en smalle Vlaamse wegen brachten veel verdriet en weinig geluk, maar met de klimklassiekers voor de deur wil Lotto-Belisol het tij keren. Te beginnen met de Brabantse Pijl.

De mannen van ploegleider Bart Leysen verschijnen woensdag met podiumambities aan de start van de 54e Brabantse Pijl. Een zieke Tim Wellens geeft forfait en ook Bart De Clercq en Jelle Vanendert (zij bereiden zich voor op de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik) zijn er niet bij, maar met de Fransman Tony Gallopin en Jurgen Van den Broeck als speerpunten wil Lotto-Belisol zijn vel duur verkopen.

"We hebben een brede ploeg die bergop goed uit de voeten kan", aldus Leysen. "Gezien de kwaliteiten van onze mannen gaan we voor een podiumplaats. Ik ben ervan overtuigd dat we offensief moeten koersen. Enkel op die manier kunnen we een goed resultaat nastreven. Mannen zoals Pim Ligthart en Tosh Van der Sande zijn kerels die al vroeg in de wedstrijd de koers kunnen openbreken."

"Wanneer iemand van ons mee is in de ontsnapping, kunnen Gallopin en Van den Broeck zich koest houden in de buik van het peloton. Uit het verleden blijkt dat de koers meestal wordt beslist in de plaatselijke ronden. Ik verwacht dat het dit jaar niet anders zal zijn. Het wordt terug een afvallingsrace, waarin elke klim op het einde pijn zal doen. Net om die reden is het dus belangrijk dat we een mannetje vooruit sturen.

De selectie

Sander Armée (BEL)
Kris Boeckmans (BEL)
Sean De Bie (BEL)
Tony Gallopin (Fra)
Pim Ligthart (Ned)
Jurgen Van den Broeck (BEL)
Tosh Van der Sande (BEL)
Dennis Vanendert (BEL)Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer