Sport.be

Wielrennen

Devenys: 'Ooit kan ik een klassieker winnen'

16.04.2014 | Kersten Steurbaut

Belga

Met de Brabantse Pijl snijdt het peloton een nieuwe periode in het voorjaar aan en wordt er een nieuw blik met renners geopend. Dries Devenyns blijft echter lustig doorfietsen. In het shirt van Giant-Shimano hoopt de 30-jarige Leuvenaar eindelijk een klassieker te winnen.

Devenyns ruilde afgelopen winter Omega Pharma-Quick Step voor het ambitieuze Giant-Shimano, ook al wilde Patrick Lefevere hem graag in de rangen houden. "Maar ik wilde er weg om de Vlaamse koersen te rijden, de wedstrijden waar mijn passie naar uit gaat", zegt Devenyns in Gazet van Antwerpen. "Een certitude was ik nooit, terwijl ik de ploeg in die koersen nooit ontgoochelde. Botsende ambities dus."

In de Ronde van Vlaanderen eindigde Devenyns als veertiende, maar met de Brabantse Pijl en de Amstel in het vooruitzicht hoopt hij hoger te mikken. "Ik ben geen winnaar, maar als Nuyens en Vansummeren op een goede dag een klassieker kunnen winnen, moet mij dat ook lukken. Ik reken mij tot die categorie van renners. Voor de Ronde zouden een paar kilo's meer een voordeel zijn, voor Roubaix weeg ik absoluut te weinig. Maar op een helling vlam ik net zo hard als Boonen of Cancellara."

"De Brabantse Pijl is een hele mooie koers, waar ik al twee keer de top tien haalde. Ooit wil ik die op mijn palmares. Ook de Amstel Gold Race inspireert mij. Nog lastiger en nerveuzer. Niets dan goede herinneringen hou ik aan dat stukje Nederland over."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer