Sport.be

Wielrennen

Vanendert hoopvol voor Luik-Bastenaken-Luik

24.04.2014 | Kersten Steurbaut

Belga

Met een tweede plaats in de Amstel en een zesde plek in de Waalse Pijl heeft Jelle Vanendert Lotto-Belisol wat meer ademruimte gegeven. Voor zichzelf heeft hij opnieuw een flinke dosis zelfvertrouwen gekocht.

Ondanks een gehavende knie die hij zondag in de Amstel Gold Race opliep, reed Vanendert gisteren een puike Waalse Pijl. Op 250 meter van de streep waagde hij zijn kans, zijn aanval miste echter explosiviteit. "Toen alleen Kwiatkowski erover kwam, dacht ik even aan een podiumplaats", zegt Vanendert in de kranten. "Maar misschien ben ik te vroeg gegaan, want uiteindelijk is er nog veel volk gepasseerd."

Vanendert koestert goede hoop voor zondag in Luik-Bastenaken-Luik. "Het grootste deel van de trainingsarbeid werd de voorbije weken en maandag verricht. Nu komt het er op aan om goed te recupereren. Ik heb er een goed oog in. Ook omdat die knieblessure die ik in de Amstel opliep nogal meeviel. Ik voelde me zelfs zo goed dat de Waalse Pijl voor mij een rondje langer had mogen zijn."

In de Amstel en de Waalse Pijl veroverde Vanendert 82 WorldTour-punten voor zichzelf én Lotto-Belisol. "Je kan nooit genoeg van die dingen hebben, als ploeg en als renner", lacht Vanendert. "Vooral voor de ploeg was het een issue. Na de pech in de Vlaamse klassiekers was er druk, maar gelukkig zijn we nu op de goede weg."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer