Sport.be

Wielrennen

Gerrans: 'Na een koers van 260 km ben je nooit zeker'

27.04.2014 | Niels Dirkx

Belga

Simon Gerrans kwam een hele dag lang nauwelijks in beeld, maar kon in Ans zijn snelle benen tonen en zo de eeuwfeesteditie van Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam schrijven. "Ongelooflijk, ik kan niet zeggen wat ik op dit moment precies voel", verklaarde de Australische kampioen van Orica-GreenEdge.

Ik weet dat ik in principe de capaciteiten heb om mannen als Valverde, Kwiatkowski en Gilbert te verslaan in een sprint, maar na een wedstrijd van 260 kilometer ben je nooit zeker. Ik denk dat iedereen in de finale gewoon heel erg moe was, want het was een heel zware koers."

"Op een dertigtal kilometer van de finish had ik niet echt een goed gevoel in de benen en had ik de onvoorwaardelijke steun van mijn ploeggenoten heel erg nodig. Ze zijn toen allemaal in mijn buurt gebleven om me vooraan te houden. In de slotkilometer was het dan aan mij. Zoals gezegd, zeker dat ik zou winnen was ik absoluut niet. Ik heb gewoon het maximum gegeven om met het eerste pakketje naar de laatste bocht te gaan, daarna zou ik wel zien of er nog voldoende in de benen zat om het in de sprint af te maken."

'GEPROBEERD ZOALS MARTIN VORIG JAAR'

Philippe Gilbert kon in Ans niet wat hij vorige week op de Cauberg wel voor mekaar kreeg. Hij finishte als achtste in de 100e editie van Luik-Bastenaken-Luik. "Ik heb het op de hellende strook geprobeerd zoals Martin het vorig jaar deed", zei de voormalige wereldkampioen.

"Ik hoopte om op de steilste knik het verschil te kunnen maken en naar de leiders te rijden, maar de benen deden te veel pijn. Er was dan ook al de hele finale snel gereden. Eigenlijk was er geen ruimte om ook maar iets te proberen. De wind blies in het voordeel en de ploegen worden ook steeds sterker, waardoor alle favorieten tot heel diep in de finale mannetjes hebben om de wedstrijd te controleren."

"In de Amstel Gold Race is het allemaal wat technischer en dat ligt me iets beter, hier draait het meer om de conditie alleen. Voor mij was het vandaag net niet, maar ik was er toch weer dichtbij. Dat en de winst in de Brabantse Pijl en de Amstel zorgen ervoor dat ik tevreden ben over de voorbije weken."

'KOERSVERLOOP NIET IN MIJN VOORDEEl'

Jelle Vanendert viel in de 100e editie van Luik-Bastenaken-Luik net buiten de top tien, maar toonde zich al bij al tevreden. "Ik heb mijns inziens een goede wedstrijd gereden, alleen verliep die niet in mijn voordeel", stelde hij.

"De zes vroege vluchters namen eigenlijk iets te veel voorsprong. Daardoor werd in het peloton met een heel hoog tempo achtervolgd, waardoor mannen van de tweede lijn zoals een Bakelants hun ding niet hebben kunnen doen. Aanvallen kwamen er niet of nauwelijks, het werd eerder een afvallingskoers. Toch heb ik geprobeerd om mijn goeie benen te tonen. Zo kon ik vlot reageren toen mannen als Valverde en Gilbert versnelden op de Roche-aux-Foucons."

"Op de Saint-Nicolas heb ik zelf nog eens versneld, maar er was niet echt een goede verstandhouding met de renners die kwamen aansluiten. Op de strook naar de laatste bocht kon ik dan net niet mee met het eerste groepje, maar ik ben wel tevreden over mijn prestatie."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer