Sport.be

Wielrennen

Bouhanni pakt nummer twee

16.05.2014 | Kobe Karpa

Belga

De Fransman Nacer Bouhanni (FDJ) heeft de zevende etappe van de Ronde van Italië gewonnen. In de massasprint haalde hij het voor Giacommo Nizzolo en Luka Mezgec.

Bij de start in Frosinone was het vooral wonden likken na de massale valpartij van gisteren. Voor de start werden de opgaves van een zestal renners, waaronder Rodriguez en Lancaster, gemeld. Tijdens de rit gaven ook Carretero en Mederel er de brui aan. Maar ondanks het gehavende peloton werd er toch gekoerst.

Het was Adam Hanssen die als eerste zijn kans waagde om een ontsnapping op poot te zetten. Hij kreeg Quemeneur mee, maar het duo werd al snel ingelopen. Op een klimmetje van derde categorie werd er slag om slinger gedemarreerd. Uiteindelijk wist een groepje van vijf weg te muizen.

VIJFTAL

Boem, Haas en de Colombianen Chalapud en Anacona waren vertrokken voor een dagje in de aanval. Ook Björn Thurau was opnieuw van de partij. De Duitser beschikt blijkbaar over een goede conditie want ook in rit 5 zat hij in de vroege vlucht. Het vijftal kreeg een maximumvoorsprong van een negental minuten.

In het peloton was het vooral Orica-Greenedge van leider Matthews dat het werk opknapte. Naarmate de rit vorderde kwamen de sprintersploegen zich ook melden vooraan. Giant-Shimano (Mezgec), Cannondale (Viviani) en FDJ (Bouhanni) hielpen om de vlucht te controleren.

GIANT-SHIMANO TE VROEG

Uit angst om de kopgroep te vroeg in te halen werd er niet echt doorgereden in het peloton. Pas na de laatste hindernis van de dag, een klimmetje van vierde categorie, werd de gas open gedraaid. Vooraan gingen Haas, Boem en Thurau hun kans nog, maar op een drietal kilometer van de streep werden ze alle vijf gegrepen.

Giant-Shimano kwam te vroeg op kop en Mezgec moest van ver aangaan. Hij werd al bij al makkelijk geremonteerd door Bouhanni, die zijn tweede etappe in deze Giro wint. Nizzolo werd tweede, Mezgec strandde uiteindelijk op een derde plaats. Leider Michael Matthews eindigde nog vierde. Hij zal na de rit van morgen wellicht afscheid moeten nemen van zijn roze trui want dan moet er geklommen worden.  Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer