Sport.be

Wielrennen

Gorilla aan de meet

24.05.2014 | Jesse Broekx

Belga

André Greipel heeft de eerste etappe in de World Ports Classic gewonnen. Hij haalde het in de sprint. Met Dries Hollanders kleurde een Belg mee de etappe.

Samen met de Eneco Tour is de World Ports Classic de enige rittenkoers die zowel door België en Nederland komt. Na een geslaagde start in 2012 werd beslist de wedstrijd verder te zetten en met Boonen en Maes kreeg het twee mooie winnaars op zijn palmares.

Dit jaar was Greipel de grote favoriet voor de eindzege. De Gorilla wou in Antwerpen en Rotterdam de benen testen met oog op de Baloise Belgium Tour. Daarnaast wou hij revanche nadat hij in 2012 de overwinning met één seconde achterstand verloor aan Boonen.

Op Gavazzi na verscheen iedereen aan de start. Dat betekende dat er 135 renners begonnen aan de derde editie van de World Ports Classic. Met Hollanders was er een landgenoot die het probeerde met een vroege vlucht. Samen met nog twee andere renners reed hij al na 6 km weg. Wallays probeerde nog naar de drie te springen, maar zijn poging bleek een chasse-patate.

Uiteindelijk verzamelden Hollanders samen met zijn medevluchters Stauff en van Zandbeek een voorsprong die opliep tot tegen de zeven minuten. Na 140 km werden ze ingerekend.

Sinkeldam, Brandle en Asselman probeerden nadien weg te springen, maar ook zij werden gegrepen. Met nog 10 km te gaan reed het peloton in groep richting de meet. In de slotfase reed Vakoc nog weg. Hij zong het echter niet uit tot de meet, waardoor er gesprint werd voor de zege.

En dus was het Greipel die de eerste etappe op zijn naam schreef. Hij was net iets sneller dan Porsev en Bos.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer