Sport.be

Wielrennen

Sinkeldam wint terugrit, eindzege voor Bos

25.05.2014 | Jesse Broekx

Belga

Ramon Sinkeldam heeft de tweede etappe van de World Ports Classic gewonnen. Hij was sneller dan Theo Bos en Greg Henderson. Bos is de eindwinnaar dankzij de bonificatieseconden.

Nadat het peloton van Rotterdam naar Antwerpen was gereden, mocht het in de tweede etappe weer dezelfde weg afleggen. Het parcours was niet hetzelfde, maar de bedoeling wel: van Antwerpen naar Rotterdam rijden.

In de openingsetappe was Greipel het beste en ook in Rotterdam was de Gorilla de te kloppen man. Bos van Belkin liet wel zien dat hij nog meedeed voor de eindzege, want bij de tussensprint bij hij bonificatieseconden. Porsev strandde net als in de openingsetappe op de tweede plaats.

Even later reden er vijf renners weg. Pouilhes, Kreder, Premont, Pfingsten en Thomson verzamelden een voorsprong die opliep tot 2:35. Sprintersploegen Lotto-Belisol, Belkin en Katusha hadden echter alles onder controle.

Van de koplopers bleek Thomson de sterkste. De man van MTN-Qhubeka liet zijn medevluchters achter en ging solo op zoek naar de zege. Op zo'n 25 km had hij nog anderhalve minuut voorsprong op het peloton.

De Zuid-Afrikaan hield stand, maar zag zijn voorsprong wel steeds kleiner worden. Onder impuls van Katusha werd Thomson op een kleine 10 km van het einde gegrepen. Een nieuwe sprint leek er aan te komen.

Het waren dan ook de treintjes die het commando overnamen in de slotkilometers. Lotto-Belisol, Katusha en Belkin probeerden hun kopman in ideale omstandigheden af te zetten in Rotterdam. Ook IAM Cycling gooide zich er tussen.

De sprint werd echter onthoofd, want leider Greipel moest bij het ingaan van de laatste kilometer remmen voor een stilstaande auto. Zo leek Bos op weg naar de zege, maar het was Sinkeldam die in de slotmeters tegen nog over de kopman van Belkin ging. De eindzege is wel voor Bos. Hij volgt zo Maes op.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer