Sport.be

Wielrennen

Impey wint in Beieren

30.05.2014 | Niels Dirkx

Belga

Daryl Impey (Orica-GreenEdge) heeft vrijdag de derde etappe, over 232,7 kilometer van Grassau naar Neusäss, in de 35e editie van de Ronde van Beieren gewonnen.

De 29-jarige Zuid-Afrikaan ontsnapte op een kleine twee kilometer van de finish uit een omvangrijk peloton, dat zich opmaakte voor een massaspurt.

Aan de finish had Impey een handvol seconden voor op de Zuid-Afrikaan Reinardt Jansen van Rensburg en de Rus Alexandr Porsev. De leiderstrui van de 27-jarige Zwitser Mathias Frank (IAM Cycling) kwam niet in gevaar.

Na de koninginnenrit van donderdag kregen de renners een minder zwaar parkoers voorgeschoteld. Al na 15 kilometer vormde zich een vroege vlucht met Jens Voigt, Sebastian Deckert, Tino Thömel en Heiner Parra. Met nog 38 kilometer voor de boeg gingen Voigt en Thömel er alleen vandoor. Wat later moest ook Thömel de rol lossen en stond Voigt voor een loodzware opdracht. Op 2 kilometer van de finish werd de Duitse veteraan gegrepen door een aanstormend peloton. Impey zag zijn kans schoon en plaatste een scherpe demarrage. Hij haalde het nipt voor de sprinters.

Het is de derde zege in 2014 voor de Zuid-Afrikaan. Eerder dit jaar kroonde hij zich tot Zuid-Afrikaans wegkampioen en behaalde hij diezelfde titel ook in het tijdrijden.

Zaterdag staat een tijdrit van 25,5 kilometer op het programma. De Ronde van Beieren eindigt zondag.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer