Sport.be

Wielrennen

Quintana wint klimtijdrit

30.05.2014 | Ward Bollen

Belga

Nairo Quintana heeft de klimtijdrit in de Giro gewonnen met 17 seconden voorsprong op Fabio Aru. Tim Wellens stond een tijdje aan de leiding en eindigde uiteindelijk als negende op 4 minuten.

De Colombiaan won over 26,8 kilometer van Bassano del Grappa naar Cima Grappa. Hij was 17 seconden sneller dan de Italiaan Fabio Aru. Quintana's landgenoot Rigoberto Uran werd op 1:26 derde.

Pierre Roland en Domenico Pozzovivo vervolledigden de top vijf. Tim Wellens stond een tijdje aan de leiding en was met een negende plaats op 4:00 de beste Belg. De Duitser Patrick Gretsch zette de snelste tussentijd neer op het vlakkere eerste stuk, maar zou daarna geen rol van betekenis meer spelen. Aan punt 2 was Quintana al de beste en dat zou zo blijven tot aan de finish. Van de klassementsmannen eindigden Cadel Evans en Wilco Kelderman niet in de op tien van de rituitslag. Onze landgenoot Kenny Dehaes had veel materiaalpech en finishte buiten tijd.

Met nog twee ritten te gaan heeft Quintana in de stand 3:07 voor op Uran en 3:38 op Aru. Voor Quintana was het de derde zege van het seizoen. In januari won hij een etappe in de Ronde van San Luis en afgelopen dinsdag schreef hij ook al de 16de Girorit op zijn naam.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer