Sport.be

Wielrennen

Rogers wint ook op de Zoncolan

31.05.2014 | Filip Cleeren

Belga

Michael Rogers heeft zijn tweede etappezege in de Giro behaald. Hij kwam alleen aan op de befaamde Monte Zoncolan. Nairo Quintana hield vlot stand tegen Rigoberto Uran en wint zondag zonder ongelukken de Ronde van Italië.

De koers van 167 kilometer van Maniago naar de steile Monte Zoncolan werd gekleurd door een omvangrijke kopgroep met onder andere Maxime Monfort en Pieter Serry. Op de voorlaatste klim van de dag kwam daar ook een sterke Tim Wellens bij. Het peloton liet de koplopers begaan.

Op de gevreesde slotklim waren Michael Rogers, Franco Pellizotti en Francesco Bongiorno de sterkste klimmers. Pellizotti kraakte als eerste. Bongiorno werd door een idiote toeschouwer uit balans gebracht en verloor zo zijn cadans en de aansluiting met de 34-jarige Rogers, die alleen naar zijn tweede etappewinst in deze Giro reed. De Australiër van Tinkoff-Saxo won ook de elfde rit. Pellizotti werd tweede op 38 seconden, de ongelukkige Bongiorno was derde op 49 seconden.

De roze trui van Nairo Quintana kwam niet in gevaar. In tegendeel zelfs, Movistar pakt uit met een stevige aanval die bij de concurrentie de benen afsneed. Quintana bleef uiteindelijk alleen over met zijn concurrent Rigoberto Uran en diens sterke luitenant Wout Poels. Zondag is de Giro d'Italia voor Nairo Quintana. Hij start zondag in de vlakke slotrit met een voorsprong van 3:07 op zijn landgenoot Rigoberto Uran en 4:04 op de Italiaan Fabio Aru.

 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer