Sport.be

Wielrennen

Examenstress voor VdB

07.06.2014 | Kersten Steurbaut

Belga

Jurgen Van den Broeck start zondag ondanks een tegenvallende voorjaarscampagne met ambitie in het Critérium du Dauphiné. "Het wordt een beetje een examen", stelt de renner van Lotto-Belisol.

"Niemand van de renners die ambities heeft voor de Tour, komt hier gewoon meerijden zonder doel. Het Tourgevoel heerst al tijdens deze koers."

"Na mijn val in de Tirreno-Adriatico hield ik aan de Ronde van Catalonië en die van het Baskenland geen goed gevoel over. Toen ik met mijn trainingen in Tenerife begon, kwam daar gauw verandering in, dat was goed voor het moreel."

Net zoals voor een student die de voorbije maanden zijn leerstof blokte, volgt nu voor Van den Broeck de periode van de waarheid. "Nu wordt er gekoerst en nadien zal er geoordeeld en beoordeeld worden. Ik wil er vol voor gaan. Het is een spannende periode en ik ben nieuwsgierig om te zien waar ik sta. Hopelijk komen alle inspanningen die ik heb gedaan tot uiting."

OPNIEUW VOOR RITWINST GAAN

Eind juli kent VdB zijn definitieve rapportcijfers, maar de komende dagen volgen al twee belangrijke tests.. "Met de tijdrit op de eerste dag van de Dauphiné is het al meteen volle gas. Maandag volgt een zware rit met aankomst boven. Na die eerste twee dagen zal ik al een stuk wijzer zijn. Het uitgangspunt is dat ik op 5 juli aan de start van de Tour sta. Ik heb er alles aan gedaan om klaar te zijn."

"In de Dauphiné wil ik bewijzen dat ik competitief ben. Het is vandaag drie jaar geleden dat ik een rit won in de Dauphiné, wie weet kan ik dat dit jaar herhalen. Voor iedereen die met mij meeleeft en nauw betrokken is, wil ik graag tonen dat ik er sta."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer