Sport.be

Wielrennen

Van den Broeck: 'Ik ben opgelucht'

08.06.2014 | Jens Cuypers

Belga

Jurgen Van den Broeck heeft de zeventiende tijd neergezet in de proloog van het 66e Critérium du Dauphiné. Hij reageerde erg opgelucht na de openingstijdrit.

"Dit doet deugd", klonk het bij Jurgen Van den Broeck. "Het gevoel in de benen was zeer goed." Vooraf stonden er heel wat vraagtekens achter de naam van Van den Broeck. Na zijn zware val vorig jaar en zijn tegenvallende prestaties in het voorjaar moest deze Dauphiné hem opnieuw vertrouwen geven. "Ik ben bijzonder opgelucht", stelde hij.

"Ik had vooraf gezegd dat mijn plaats er niet toe deed in deze tijdrit, maar dat mijn tijd (17de, op 15 seconden van winnaar Chris Froome, op 7 seconden van Alberto Contador, de tweede in de proloog) en het gevoel wel goed moesten zijn. Wel, ik voel me goed en verlies niet te veel tijd op de favorieten", vertelde hij aan de meet. "En dat in een discipline die de mijne niet is. Dit is een pak van mijn hart."

"Ik besef intussen wel dat je tijd nodig hebt na een blessure om terug te komen en dat het met ups en downs gaat, maar het duurde toch lang vooraleer alles weer goed ronddraaide. Ik geloofde er zelf wel in dat het goed zou komen en op training voelde ik me goed, maar je hebt toch wedstrijden nodig om bevestiging te vinden. Die is er nu na deze tijdrit. Dit is een goed begin van deze Dauphiné. Het draait weer zoals ik wil", besluit hij zijn verhaal. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer