Sport.be

Wielrennen

Froome: 'Meer dan ik had verwacht'

08.06.2014 | Jesse Broekx

Belga

De proloogzege van Chris Froome in de Dauphiné was niet verwacht. "Ik ben een beetje verrast dat ik nu al de gele trui draag", aldus de Tourwinnaar na afloop. "Ik heb hier hard voor gewerkt en ik wist wel dat mijn conditie goed was, maar dit is toch meer dan ik had verwacht."

Froome deelde zo meteen een tik uit aan zijn concurrenten. Of hij die trui vanaf nu al wil verdedigen, was nog niet duidelijk.

"We zijn nog maar aan het begin van de wedstrijd. De Dauphiné is heel zwaar. Vanavond met de ploeg volgt nog een overleg over welke strategie we zullen hanteren. Dit is alvast een zeer goede start van een zware week die voor ons ligt. Het belangrijkste is vooral dat ik volgende week zondag de trui te pakken heb, want ik geef toe: ik ben echt wel naar hier gekomen voor die eindzege, net zoals vorig jaar."

Al blijft de Brit wel realistisch. "Mijn conditie is inderdaad goed, maar anderzijds: veel conclusies kan je na een proloog van 10 km niet trekken. Er komen nog veel zwaardere etappes aan."

Nibali was op de klim twee seconden sneller dan Froome in de tussentijd, maar uiteindelijk klokte de kopman van Team Sky wel de beste tijd aan de finish, 13 seconden sneller dan Nibali.

"Ik wist niet welke tijden de concurrentie neerzette tijdens mijn proloog", aldus Froome.

"Ik reed gewoon mijn eigen koers. Wel had ik goed geluisterd naar mijn ploegmaats, die me er op wezen dat de laatste vier kilometers zeer hard waren door de tegenwind. Ik heb mijn tijdrit dus goed ingedeeld."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer