Sport.be

Wielrennen

Boeckmans komt millimeters tekort

10.06.2014 | Niels Dirkx/Kersten Steurbaut

Belga

De Duitser Nikias Arndt (Giant-Shimano) heeft dinsdag de derde etappe in de 66e editie van het Critérium du Dauphiné op zijn naam geschreven. Kris Boeckmans (Lotto-Belisol) werd tweede.

Na 194 kilometer tussen Ambert en Le Teil werd de rit zoals verwacht afgesloten met een massaspurt. Daarin was Arndt maar een fractie sneller dan onze landgenoot Boeckmans. De derde plaats ging naar de Zuid-Afrikaan Reinardt Janse van Rensburg (Giant-Shimano). Jens Keukeleire (Orica GreenEDGE) werd zesde, Gianni Meersman (Omega Pharma-Quick.Step) moest tevreden zijn met de negende plaats.

Christopher Froome (Sky) blijft de leider in de stand, voor de Spanjaard Alberto Contador (Tinkoff-Saxo). Woensdag staat de vierde etappe op het programma, een rit over 167,5 kilometer tussen Montélimar en Gap.

NIET ONTGOOCHELD

De eerste vijf minuten na de finish was het niet duidelijk of Boeckmans de sprint wel of niet gewonnen had. Ploegmaats kwamen hem al feliciteren, supporters ook, maar uiteindelijk viel het verdict: het was net niet voor de sprinter van Lotto-Belisol. "Ik wist het zelf ook niet zeker", hijgde Boeckmans nog na. "Die Duitser kwam nog heel sterk opzetten. Dat is nu eenmaal een sprint. Ik ben niet ontgoocheld. Ik ben al lang blij dat ik terug blessurevrij ben en zonder pijn kan fietsen."

Boeckmans heeft een moeilijk seizoensbegin achter de rug. Eerst kwam hij in de Ronde van Qatar ten val, daarna liep hij een hersenschudding op in Parijs-Nice en dan ook nog eens gekneusde ribben in de Driedaagse van De Panne-Koksijde. In de Ronde van Turkije kwam hij er al door met drie vierde plaatsen.

Lotto-Belisol besliste dinsdagochtend om de kaart Boeckmans te trekken. "Dat gaf me vertrouwen', aldus de 27-jarige Antwerpenaar. "En de hele ploeg heeft hard voor me gewerkt. In de sprint zelf verliep alles goed. Roelandts zette me perfect af. Jammer dat ik niet win, maar ik was er wel heel dicht bij."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer