Sport.be

Wielrennen

Froome wil nog een kilootje kwijt

11.06.2014 | Ward Bollen

Belga

Chris Froome blijft ook na de vierde rit in het Critérium du Dauphiné leider. De kopman van Sky ziet zijn team dag na dag progressie maken. "Elke dag zie ik goede signalen van mijn ploegmaats", stelde hij.

"Deze rit was een goede teambuilding. Zelf wil ik met het oog op de Tour vooral mijn goede conditie behouden en liefst nog een kilootje afvallen."

Froome beleefde een zorgeloze dag. "Voor ons was het geen probleem indien Maxime Bouet (de best geplaatste renner in het klassement in de kopgroep) de gele trui had genomen. Eigenlijk was dat zelfs vooraf het plan: de gele trui afstaan, zodat andere ploegen voor het zware slotweekend de verantwoordelijkheid moeten dragen. Maar uiteindelijk ging het zo snel, dat ik toch de trui behoud."

Op het laatste klimmetje hielden de favorieten zich gedeisd en ook in de gevaarlijke afdaling, waar Contador in de Tour vorig jaar Froome het vuur aan de schenen legde en beide renners zelfs even aan de kant stonden, bleef het rustig. "Ik wou er ook geen risico's nemen', aldus Froome. "We hielden de situatie er onder controle."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer