Sport.be

Wielrennen

Spilak wint, Contador bestookt Froome

12.06.2014 | Erik Duchateau

Belga

Simon Spilak heeft de vijfde rit van het Critérium du Dauphiné gewonnen, een bergrit van 189,5 km van Sisteron naar La Mure. Chris Froome blijft leider.

Zes beklimmingen, van tweede en derde categorie, stonden op het menu. 17 renners kleurden de etappe met een lange vlucht. Bij hen Bart De Clercq (Lotto-Belisol), Dries Devenyns (Giant-Shimano) en Jan Bakelants (Omega Pharma-Quick.Step).

Simon Spilak (Katusha) sprong op ruim 10 km van de finish weg uit de inmiddels uitgedunde groep en reed daarna solo naar de streep.

Alberto Contador bestookte onderweg de leiderstrui van Chris Froome. Op 20 km van de meet nam de Spanjaard een halve minuut voorsprong, maar hij werd even verderop weer ingerekend. De groep der favorieten, met daarbij ook Jurgen Van den Broeck finishte uiteindelijk op 17 seconden van ritwinnaar Spilak.

Wilco Kelderman en Adam Yates konden in de laatste kilometers wel nog een kleine bonus verzamelen. De Nederlander finishte tweede, Yates derde op 14 seconden van Spilak.

Chris Froome (Sky), die de eerste twee etappes won, blijft de leider. De Brit heeft 12 seconden op Contador en Keldman. Van den Broeck is vijfde op 35 seconden. Vrijdag wacht het peloton een etappe over 178,5 km tussen Grenoble en Poisy. De 66ste Dauphiné eindigt zondag.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer