Sport.be

Wielrennen

De Clercq: 'Nooit gedacht aan geel'

12.06.2014 | Jesse Broekx

Belga

"Ik heb nooit echt gedacht dat ik de gele trui zou kunnen nemen", reageerde Bart De Clercq na de vijfde etappe in het Critérium du Dauphiné. "Ik ging vooral mee in de ontsnapping om kans te maken op de ritzege."

De renner van Lotto-Belisol glipte mee in de juiste ontsnapping en reed virtueel zelfs even in de gele leiderstrui, maar toen de favorieten het tempo opvoerden, werd de vlucht teniet gedaan. Finaal eindigde hij op een 26ste stek, op 17 seconden van winnaar Spilak.

Bart De Clercq bepaalde samen met ondermeer Spilak, Atapuma en Bakelants mee het tempo bergop. "Mijn benen waren niet slecht", klonk het bescheiden. "Ik wilde echt wel voorop blijven met dat groepje."

Spilak ging er uiteindelijk alleen vandoor. "Hij was echt wel de sterkste", geeft De Clercq toe. "Ik denk dat we hem wel 10 keer hebben gecounterd, maar hij bleef maar aanvallen."

Zelfs een ereplaats zat er niet meer in voor De Clercq toen het groepje op 10 kilometer van de finish werd gegrepen. "Het is jammer dat de favorieten op het eind beslisten om oorlog te voeren. Onze voorsprong zakte opeens heel snel, maar goed: ik heb nooit gedacht dat ik die gele trui kon grijpen."

Al bij al is De Clercq wel tevreden na deze etappe. "Mijn conditie is goed. Ik hoop dat ik mee mag naar de Tour en daar Jurgen Van den Broeck van dienst kan zijn."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer