Sport.be

Wielrennen

Bakelants: 'Kan voor aandacht zorgen in Tour'

13.06.2014 | Jesse Broekx

Belga

Jan Bakelants heeft zijn ritzege beet in het Critérium du Dauphiné, nadat hij voor de derde dag op rij in de aanval ging. "Ik ben heel blij", klonk het opgelucht. "Vreugde en ontgoocheling liggen in het wielrennen soms heel dicht bij elkaar."

"We hebben in deze wedstrijd geen sprinters of klassementrijders, dus ik moest mijn kans gaan in de overgangsetappes. Dit soort ritten ligt me gewoon goed. Dat het twee keer niet lukte, was jammer, maar kijk: ik haal het nu toch. Mijn seizoen is nu al gedeeltelijk geslaagd."

"Ik voelde me nog goed toen Westra en Ligthart versnelden. Aanvankelijk had ik wat schrik omdat ik met twee Nederlanders en ook twee voormalige ploegmaats (Vacansoleil) op stap was, maar Westra wilde ook heel graag winnen. Hij wist dat Pim sneller was in de sprint en trok daarom opnieuw in de aanval."

"Lieuwe en ik waren allebei even sterk. We zouden elkaar er niet afrijden, dus heb ik de sprint afgewacht. Lieuwe zette eerst aan. Even dacht ik dat hij de deur ging dichtdoen, maar hij bleef gelukkig sportief. Nog maar eens heb ik bewezen dat ik een renner ben die het moet hebben van dit soort etappes."

Vorig jaar boekte Bakelants ritwinst in de Tour. Over een tourdeelname heeft hij nu nog geen duidelijkheid. "Speerpunten zijn Mark Cavendish en Tony Martin. Dat begrijp ik, maar ik denk wel dat ik, door mijn rijstijl, ook voor veel aandacht kan zorgen voor de ploeg."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer