Sport.be

Wielrennen

Contador grijpt de macht

14.06.2014 | Niels Rouvrois

Belga

Met een ultieme jump in de laatste kilometers van de slotklim heeft Alberto Contador de gele trui afgesnoept van Chris Froome. De ritzege ging naar de Nederlander Lieuwe Westra.

Veertien vluchters kozen al vroeg het hazenpad. Daarbij ook de Belg Greg Van Avermaet (BMC). Hij kreeg Visconti (Movistar), Kadri (AG2R), Gautier (Europcar), Gallopin (Lotto-Belisol), Brändle (IAM), De Marchi (Cannondale), Trofimov en Silin (Katusha), Hesjedal (Garmin), Alaphilippe (OP-QS), Boom (Belkin), Schorn (NetApp) en Taaramäe (Cofidis) aan zijn zijde.

Het peloton liet begaan en uiteindelijk bleef enkel het duo van Katusha nog over. Silin en Trofimov leken op de slotklim te strijden om de zege, maar dat was zonder Westra gerekend. Als een duiveltje uit een doosje sprong de Nederlander in de slotmeters nog over de Russen.

In de achtergrond controleerde Sky de groep der favorieten. Leider Froome leek in een zetel naar de streep gebracht te worden tot Contador (Tinkoff-Saxo) op twee kilometer van de streep een verschroeiende versnelling plaatste. De Spanjaard verzamelde genoeg voorsprong om de gele trui over te nemen en leidt nu met 8 seconden voorsprong. Jurgen Van den Broeck kraakte, maar brak niet en behoudt zijn vijfde plaats in de stand.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer