Sport.be

Wielrennen

Meyer wint in Zwitserland, geen averij voor Monfort

15.06.2014 | Tom Van Aken

Belga

Cameron Meyer heeft de tweede etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. Maxime Monfort hield aan een valpartij geen ernstig letsel over.

Na 182 kilometer van Bellinzona naar Sarnen was Meyer de snelste van een kopgroep van drie. De Ier Philip Deignan werd tweede, de Amerikaan Lawrence Warbasse derde.

De 29-jarige Duitser Tony Martin (Omefa Pharma-Quick.Step), zaterdag winnaar van de openingstijdrit, behield de gele leiderstrui. Voor Meyer is het de eerste etappe van het seizoen. In de Ronde van Zwitserland was hij vorig jaar twee dagen geletruidrager nadat hij de openingstijdrit gewonnen had.

MONFORT OK

Tijdens de rit kwam Maxime Monfort na enkele kilometers ten val ter hoogte van een verkeerseiland. Hij raakte met zijn rechterschouder een verkeersbord. De 31-jarige Waal werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis.

"Volgens de eerste onderzoeken werden geen breuken vastgesteld", klinkt het in een persbericht. "Zijn schouder is wel zwaar gekneusd en er is een bloeduitstorting. Monfort houdt ook schaafwonden over aan de val. Maandag keert hij terug naar België. In het ziekenhuis van Luik zal hij volgende week nog een MRI-scan ondergaan."

'BETEKENT VEEL VOOR MIJ'

"Dit betekent veel voor mij", zei Meyer na afloop. "Het was lang geleden dat ik nog eens een World Tour-wedstrijd won."

Het is voor Meyer (Orica GreenEdge) nog maar de vierde profzege uit zijn carrière. Vorig jaar won hij nog de proloog van de Ronde van Zwitserland, maar daarin stelde hij zatrdag teleur met een 50ste plaats. Al bij de start van de tweede rit zette hij dat recht en ging hij mee in de aanval met vijf andere renners.

Hoewel de 26-jarige Australiër moest lossen op de klim, kwam hij nog terug in de afdaling bij Deignan en Warbasse. "Ik had daarvoor een probleem gehad met mijn fiets", verklaarde Meyer. "Dat kostte veel energie en op dat klimmetje moest ik dat bekopen."

Warbasse en Deignan gingen er vandoor, maar Meyer beet op de tanden en keerde in de afdaling terug. "In de sprint klopte ik hen. Ik ben zo blij. Dit betekent heel veel voor mij. Het is lang geleden dat ik nog een World Tour-wedstrijd won, en nu doe ik dat in een bergetappe. Ik ben dolgelukkig."

Zijn vorige zege dateert van de openingstijdrit in de Ronde van Zwitserland op 8 juni 2013. Daarvoor won hij in etappe in de Tour Down Under van 2011 en pakte hij er ook het eindklassement.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer