Sport.be

Wielrennen

Sagan woekert met krachten en wint niet

19.06.2014 | Tom Van Aken

Belga

Matteo Trentin heeft de zesde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. Zijn ploegmaat Tony Martin blijft in het geel. Sagan liet zich verrassen.

Pittige rit in Zwitserland met twee beklimmingen van tweede categorie en één van derde en van eerste categorie. Goss, gisteren gevallen, en Terpstra kwamen niet meer aan de start. Dehaes gaf al snel op.

Guarnieri, Albasini, Venter en Isaychev probeerden een ontsnapping op te zetten, maar veel meer dan drie minuten kregen ze niet. Op iets minder dan 40 kilometer van de streep was alles te herdoen.

Na de beklimming van de Col des Rangiers nam Barguil over van Thurau, die enkel oog had voor de bergpunten. Alles kwam weer samen. Net voor de top van de laatste helling van de dag, de Rond-Pré, rolde Peter Sagan met de spierballen. Hij pakte enkele renners terug en onderstreepte dat hij en niemand anders elf kilometer verder aan de eindmeet de topfavoriet was.

Sterker nog, in de afdaling zette de Slovaak de concurrentie nog wat extra onder druk door pijlsnel naar beneden te rijden. Beneden kreeg hij gezelschap van Burghardt, maar de vlucht hield niet stand.

Sagan leek oppermachtig, maar dat was buiten Omega Pharma-Quick Step gerekend. Gele trui Tony Martin zette Matteo Trentin perfect af waardoor de versnelling van Sagan te laat kwam. Bennati was tweede, Gavazzi derde en Sagan pas vijfde. Tosh Van der Sande was tiende en eerste Belg.

Het was voor Omega Pharma-Quick.Step al de derde etappezege in deze Ronde van Zwitserland. Vrijdag staat de zevende etappe op het programma, een individuele tijdrit over 24,5 kilometer in en rond Worb. De Ronde van Zwitserland eindigt zondag.

TRENTIN: 'MET DANK AAN MARTIN'

"Ik moet Tony Martin bedanken voor het vele werk", loofde Trentin zijn ploegmaat. "Zonder hem had ik hier vandaag niet gewonnen. Ik ben zo blij dat ik hier de bloemen pak."

"Op die twee klimmetjes hadden de echt snelle mannen al moeten afhaken", legt Trentin uit. "Dus ik wist dat ik kans maakte op de zege, maar zonder Tony stond ik hier vandaag niet. Hij heeft de laatste twee kilometer bijna helemaal alleen voor zijn rekening genomen en ontwikkelde een enorme snelheid."

Daarna had Trentin het maar af te maken in de sprint. Sagan moest door een kloofje in de laatste kilometer van te ver komen om Trentin nog te bedreigen. De Slovaak finishte uiteindelijk als vijfde. "Ik zette mijn sprint aan op 200 meter van de finish", aldus Trentin. "Ik weet dat ik dan kans maak om voorop te blijven, zeker bij zo'n finish hebben anderen het moeilijk om mij nog te passeren. Ik ben zeer blij met deze zege."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer