Sport.be

Wielrennen

Rui Costa wint de Ronde van Zwitserland

22.06.2014 | Erik Duchateau

Belga

Rui Costa heeft in Saas-Fee de negende en laatste rit van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Portugees sloeg een dubbelslag, want hij reed Tony Martin uit de leiderstrui. De Duitser haalde zelfs het podium niet.

Na 157 km van Martigny naar Saas-Fee finishte Costa met een voorsprong van 14 seconden op de Nederlander Bauke Mollema en 24 op de Zwitser Mathias Frank. In de eindstand is Frank op 33 seconden tweede en Mollema op 50 seconden derde.

Tony Martin en Tom Dumoulin, de nummers 1 en 2 voor aanvang van de slotrit, verloren meer dan twee minuten en moeten in de eindstand tevreden zijn met de respectievelijk vierde en vijfde plaats.

Voor Costa zijn het de eerste bloemen sinds hij eind september in Firenze de regenboogtrui pakte en het is de derde keer op rij dat hij de Ronde van Zwitserland wint.

In de UCI WorldTour klimt de Portugees naar de derde plaats op. De Spanjaard Alberto Contador blijft leider, voor de Colombiaan Nairo Quintana. Sep Vanmarcke is met een negende plaats beste Belg.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer