Sport.be

Wielrennen

Roche wint 38e Route du Sud

22.06.2014 | Niels Dirkx

Belga

De Ier Nicolas Roche heeft de 38e editie van de Route du Sud gewonnen. De slotetappe ging naar Adriano Malori. Hij ging mee in een ontsnapping in de slotfase en finishte een handvol seconden voor de Fransen Benjamin Geraud en Maxime Daniel.

Na 20 kilometer ontstond een vroege vlucht met acht renners: Jérôme Coppel, Rémy Di Gregorio, Yukiya Arashiro, Carlos Quintero, José Ivan Gutierrez, Pirmin Lang, Jean-Marc Bideau en Angel Madrazo. Veel toegift kregen ze niet. Met een jagend peloton achter zich en nog 20 kilometer te gaan, trok Arashiro in de aanval. Hij kreeg het gezelschap van Malori en Josh Edmonson, die de sprong uit het peloton hadden gemaakt. Met amper 25 seconden voorsprong doken ze de laatste kilometers in. De vlucht leek een maat voor niets, maar Malori trok nog eens stevig door en finishte solo.

Malori pakte zijn derde zege dit seizoen. Eerder dit jaar won hij ook al de tijdrit in de Tirreno-Adriatico en een rit in de Ronde van San Luis.

In de eindstand heeft Roche 45 seconden voor op de Spanjaard Alejandro Valverde. De Australiër Michael Rogers is op 49 seconden derde. Voor Roche is het na de etappezege van zaterdag de tweede seizoenswinst. Nicolas Roche is de derde Ier op de erelijst, na zijn vader Stephen Roche (1985) en zijn neef Daniel Martin (2008).Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer