Sport.be

Wielrennen

Wiggins: 'Heb genoeg van het wegwielrennen'

25.07.2014 | Gert-Jan Weyters

Belga

Bradley Wiggins heeft op de Commonwealth Games (waar hij zilver won) gezegd dat hij genoeg heeft van het wegwielrennen. Enkel wedstrijden die passen in zijn pisteprogramma komen nog in aanmerking.

"Ik zet alles op de piste, want in dat wereldje voel ik me veel beter dan op de weg", zegt hij aan de BBC. Wiggins won samen met de Britse achtervolgingsploeg het zilver.  "Ik geniet ervan deel uit te maken van dit team op de piste. De Tour de France is ook een teamgebeuren, maar uiteindelijk sta je er daar wel alleen voor. Hetzelfde geldt voor het tijdrijden."

"Ik wil alles op de piste zetten en dat valt niet te combineren met koersen op de weg. Ik moet specifiek trainen, iets zwaarder en sterker worden. Ik zal wedstrijden op de weg enkel nog gebruiken als ze passen in mijn programma op de piste."

"Grote rondes zal ik waarschijnlijk niet meer rijden. Bij Team Sky gaat het alleen maar om rondes winnen, dus ik weet niet of er nog plaats zal zijn voor mij bij de ploeg. We voeren er op dit moment gesprekken over."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer