Sport.be

Wielrennen

'Duyck zeer gemotiveerd voor WK tijdrijden'

07.08.2014 | Jesse Broekx

Belga

Na de wegrit heeft bondscoach dames elite Ludwig Willems ook de tijdrit van het WK-parcours verkend met rensters Jolien D'hoore en Ann-Sophie Duyck in het Spaanse Ponferrada. "Het is een heel mooie tijdrit", zegt hij. "Typisch iets voor hardrijders."

De rit tegen de klok voor de dames is 29,5 kilometer lang. "Het is een typisch tijdritparcours", aldus Willems. "Met heel mooie lange, rechte wegen en helemaal op het eind een stuk vals plat van 1 à 1,5 km. Daar zullen de grote verschillen gemaakt worden."

De selectie ligt nog niet vast, maar het heeft er alle schijn van dat Ann-Sophie Duyck België zal vertegenwoordigen. "Zij is iemand die zich het voorbije jaar enorm op het tijdrijden heeft toegelegd", aldus de bondscoach. "We hebben ook samen de verkenning gedaan en ze is zeer gemotiveerd om deel te nemen."

Dit seizoen won Duyck al vijf tijdritten, waaronder het Belgisch kampioenschap. "Bovendien liet ze ook al enkele mooie prestaties optekenen in tijdritten in het buitenland", aldus Willems.

"In het verleden hebben we het al altijd moeilijk gehad op WK tijdrijden. Als we top 20 kunnen halen, zou dat al ongezien zijn, maar ik denk niet dat het onrealistisch is om daar op te hopen."

De bondscoach en de twee rensters keren vandaag/donderdag terug naar huis. De tijdrit voor de dames elite wordt op dinsdag 23 september verreden. Vorig jaar kroonde de Nederlandse Ellen van Dijk zich tot wereldkampioene. Onze landgenote Latoya Brulee behaalde toen de 26ste plaats.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer