Sport.be

Wielrennen

Eindzege voor Quintana in Burgos

17.08.2014 | Ward Bollen

Belga

Nairo Quintana heeft zondag voor het tweede jaar op rij de Ronde van Burgos gewonnen. De Colombiaan was in de afsluitende tijdrit drie seconden sneller dan de Spanjaard Dani Moreno.

Die had zaterdag nog de leiderstrui overgenomen van Quintana. De Let Aleksejs Saramotins was de snelste in de tijdrit over 12,5 km in Aranda de Duero.

Saramotins haspelde de tijdrit af aan 50,68 km/u in 14:48. Dat was één seconde sneller dan Quintana en twee seconden sneller dan de Spanjaard Imanol Erviti. Voor de 32-jarige Let is het nog maar zijn vijfde profzege. Zo was hij ook al succesvol in de Druivenkoers in Overijse in 2009 waar hij Bert De Waele en Bert Scheirlinckx klopte. 

Moreno, zaterdag dankzij een klein breukje in het peloton aan de finish in de leiderstrui in dezelfde tijd als Quintana, was aan het eerst tussenpunt, na 6 km, een fractie van een seconde sneller dan de Colombiaan, maar moest finaal dan toch zijn meerdere erkennen in de winnaar van de recente Giro. Dankzij zijn eindzege maakt Quintana meteen ook duidelijk dat hij klaar is voor de Vuelta die zaterdag start.

'GEEFT ME VERTROUWEN VOOR VUELTA'

Nochtans was Quintana met vraagtekens naar Spanje afgezakt. De Colombiaan had geen wedstrijd meer gereden sinds zijn overwinning in de Giro. "Deze eindzege is zeer belangrijk voor mij", klonk het na afloop. "Niet alleen omdat ik graag win, maar vooral toch ook omdat het mij vertrouwen geeft voor de Vuelta. Deze tijdrit was ook een soort test voor mij. Ik ben geen specialist, maar was er wel op gebrand om het goed te doen. Ik had niet verwacht dat ik hier als tweede in de tijdrit zou eindigen. Nu goed, ik ben er van overtuigd dat er concurrenten zijn die sterker zijn dan mij op dit moment, maar deze eindzege toont toch ook aan dat ik in goede vorm aan de start van de Vuelta kom".

Voor Quintana is het zijn zevende zege van dit seizoen. Eerder deze week kroonde hij zich tot winnaar in de derde etappe van de Ronde van Burgos. Daarnaast schreef hij het eindklassement van de Giro op zijn naam en won hij er twee etappes. Tot slot was hij ook de sterkste in de Ronde van San Luis en won hij er de rit naar Cerro El Amago.

Eindstand
1. Nairo Quintana (Col/Movistar) in 15u07:09
2. Daniel Moreno (Spa) op 0:03
3. Janez Brajkovic (Slo) 0:55
4. Matteo Rabottini (Ita) 1:32
5. Sergio Bellon Pardilla (Spa) 1:35
6. Pello Bilbao (Spa) 1:40
7. Valerio Agnoli (Ita) 1:41
8. Daan Olivier (Ned) 1:57
9. Paolo Tiralongo (Ita) 1:58
10. David Duran Arroyo (Spa) 1:59Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer