Sport.be

Wielrennen

Wie volgt Gesink op?

11.09.2014 | Tom Van Aken

Belga

De Grand Prix Cycliste de Québec wordt vrijdag nog maar voor de vijfde keer georganiseerd. Het is de eerste wedstrijd van een Canadees tweeluik. Vorig jaar won Robert Gesink. Dit jaar is hij er niet bij, maar met Greg Van Avermaet, Rui Costa, Simon Gerrans en Alexander Kristoff staan er genoeg andere favorieten op de deelnemerslijst.

Terwijl heel wat renners zich in de Vuelta voorbereiden op het WK in Ponferrada, zijn er ook die zich liever via het Canadese tweeluik klaarstomen. Vrijdag wordt de GP van Québec gereden, zondag die van Montréal. De meeste renners vertrokken de voorbije week naar Canada, maar Team Belkin bijvoorbeeld, met onze landgenoot Sep Vanmarcke, vertoeft al langer op Canadese bodem en nam ook deel aan de Ronde van Alberta.

In Québec krijgen de renners elf ronden van 18,1 kilometer voorgeschoteld, goed voor 199,1 kilometer. Het zwaartepunt ligt aan het einde van elke ronde. Eerst is er de Côte de la Montagne en daarna de Côte de la Potasse. Na deze korte hellinkjes loopt de weg nog op richting finish. De streep is getrokken op de Grande Allée, één kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 4 procent.

Philippe Gilbert, dit jaar niet van de partij, is de enige landgenoot die de GP Québec al aan zijn palmares kon toevoegen. Hij won in 2011 in een sprint met twee en klopte toen Gesink. Van Avermaet was met een tweede en een derde plaats al een paar keer dichtbij de overwinning en wordt ook nu bij het kransje favorieten gerekend, net zoals Vanmarcke die vorige week een etappe won in de Ronde van Alberta. Verder moet men ook rekening houden met Kristoff, Gerrans, Rui Costa, Tim Wellens en Tony Gallopin.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer