Sport.be

Wielrennen

Bomans maakt namen bekend

15.09.2014 | Jesse Broekx

Belga

Carlo Bomans heeft zijn selectie voor het WK in Ponferrada bekendgemaakt. Tom Boonen, Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet zijn de kopmannen.

Naast Van Avermaet, Boonen en Gilbert mogen ook Vanmarcke, Bakelants, Jelle Vanendert, Wellens, Vansummeren en Hermans mee. Als reserves selecteerde bondscoach Bomans Keukeleire, Stuyven, Meersman, Monfort en Serry.

Die laatste is er wel sowieso bij in Ponferrada. Hij rijdt net als Vandewalle de tijdrit. De bondscoach duidde geen reserves aan.

Met Meersman en Stuyven liet Bomans enkele sterke renners thuis. "Ik moest keuzes maken", bekende de bondscoach. "Jasper is een zeer goed renner, maar toch heb ik beslist om hem niet mee te nemen."

Hoewel de Belgische selectie dit jaar negen renners telt, zijn er altijd moeilijke keuzes. "Eerlijk, op basis van zijn uitslagen in de Vuelta hoort Jasper eigenlijk in de selectie", aldus Bomans. "Maar als ik kijk naar het parcours, de andere renners waar ik beroep op kan doen en zijn leeftijd - hij is nog jong en kan nog veel WK's rijden - laat ik hem toch thuis. Je moet ook helpers meenemen naar het WK en dat zijn Ben Hermans en Johan Vansummeren. Jasper kan op dat parcours geen kopman zijn, maar in een rol als helper zie ik hem dan weer niet. Daar is hij dan weer een te goed renner voor", klonk het.

Eerder ziet hij renners zoals Hermans en Vansummeren in die rol. "Zij kunnen heel lang mee gaan in een wedstrijd en hun taken vervullen. Zij weten perfect wat hen te doen staat."

Andere opvallende afwezige is Gianni Meersman, winnaar van de Ronde van Wallonië, ritwinst en winnaar van de proloog in de Ronde van de Ain, maar toch niet in de selectie. "Je moet ergens keuzes maken", verklaart de bondscoach. "Of ik neem Tom Boonen mee of Gianni Meersman als snelle jongens, maar beiden kan niet. De keuze viel dan op Tom."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer