Sport.be

Wielrennen

'Overlijden Decraene zal nog lang nazinderen'

15.09.2014 | Jesse Broekx

Belga

Bondsvoorzitter Tom Van Damme kwam voor de bekendmaking van de Belgische selectie voor het WK nog even terug op het overlijden van Igor Decraene. "Er hangt een zwarte schaduw over dit WK. Dit zal nog lang nazinderen."

Het overlijden van wereldkampioen tijdrijden bij de junioren Igor Decraene heeft er diep in gehakt. Niet alleen bij vrienden, familie en kennissen, maar ook bij de Belgische wielerbond. Carlo Bomans is immers niet alleen de bondscoach van de mannen elite, maar ook van de junioren en kende Decraene dus goed.

"Het was de voorbije weken niet gemakkelijk voor ons, maar vooral toch voor Carlo om de knop om te draaien en het hoofd terug te richten op de selectie", stelde bondsvoorzitter Tom Van Damme.

"Temeer omdat we er alle vertrouwen in hadden dat Igor in Ponferrada opnieuw een knalprestatie zou neerzetten. We willen via deze weg nog eens onze steun uitdrukken aan de familie en zijn vrienden om dit jammerlijke verlies."

Op initiatief van de KBWB is aan de UCI gevraagd om op het WK het rugnummer 1, waar Igor als titelverdediger mee zou starten, niet toe te kennen aan een andere renner. "Wij zijn zeer blij dat de UCI dat verzoek heeft ingewilligd", besloot Van Damme.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer