Sport.be

Wielrennen

Geen plaats voor D'Hoore

15.09.2014 | Jesse Broekx

Belga

Belgisch kampioene Jolien D'Hoore maakt geen deel uit van de vrouwenselectie voor het WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada. Bondscoach Ludwig Willems lichtte die beslissing nader toe op de persconferentie van de Belgische wielerbond.

D'Hoore werd eind juni Belgisch kampioene, maar reist niet af naar het WK in Ponferrada. Nochtans ging ze in juli samen met Ann-Sophie Duyck wel mee op verkenning. "Jolien had enorm veel interesse in het WK", vertelde Willems. "Dat liet ze al blijken na haar voorjaarswedstrijden."

Het parcours in Ponferrada is echter niet meteen weggelegd voor D'Hoore. "Toch besloten we om met haar en Ann-Sophie de verkenning te doen", zei de bondscoach. "Enkel als je het met eigen ogen kan zien en ervaren, kan je een goede beslissing nemen. Om de lastigheidsgraad van het WK te simuleren, hebben we er een echte duurtraining afgewerkt, van zo'n 125 km. Daarna rezen er al twijfels bij Jolien, maar ze nam toen nog geen beslissing."

D'Hoore nam nog wat tijd om na te denken over deelname. "Jolien is niet iemand die in dienst moet komen rijden op het WK, temeer we ook rekening moeten houden met haar drukke najaar, waarin ze op de piste opnieuw wil schitteren (vorig jaar won ze brons op het EK omnium, red). Uiteindelijk heeft Jolien me dan zelf laten weten dat ze afziet van het WK. Een goede beslissing, want er komen nog WK's waar haar kwaliteiten veel beter tot hun recht komen."

De selectie is bij afwezigheid van Liesbeth De Vocht, valpartij in de Holland Ladies Tour, en Lieselot Decroix, polsbreuk in de GP Plouay, gebouwd rond Maaike Polspoel en Jessie Daams. Daarnaast maken ook Sofie De Vuyst, Kelly Druyts, Ann-Sophie Duyck en Annelies Van Doorslaer deel uit van het team.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer