Sport.be

Wielrennen

'Goed dat Sagan geen resultaat heeft gereden'

16.09.2014 | Jesse Broekx

Belga

Peter Sagan zal er staan op het WK. Zijn coach Sebastian Weber waarschuwt de concurrentie. "Peter is erg gefocust op het wereldkampioenschap. Hij wil erg graag de regenboogtrui winnen."

De Vuelta was geen onverdeeld succes voor Sagan. Hij moest er de concurrentie aangaan met John Degenkolb, maar bleef keer op keer op de achtergrond. Enkel in de achtste en twaalfde etappe sprintte hij naar een derde en vierde plaats. Een etappe later verdween hij uit de koers.

Toch hoeven de Slovaken zich geen zorgen te maken. "Het is alleen maar goed voor hem dat hij in de Vuelta geen spectaculair resultaat behaald heeft. Dat zou de druk alleen maar opgevoerd hebben en zouden meer mensen hem als een favoriet gaan zien", redeneert Weber in Velonews. "Peter is ontspannen nadat hij de wedstrijd heeft kunnen gebruiken als voorbereiding op het WK."

In Spanje reed Cannondale niet voor Sagan, maar daar lag de Slovaak niet wakker van. "Hij was blij dat hij in de Vuelta niet de kopman was voor de sprints", aldus Weber. "De ploeg besliste om in de eerste week niet voor hem te werken. Dat is niet omdat hij uit vorm is, maar omdat hij iets terug wilde geven aan renners als Boivin en Gatto, die nog een contract voor 2015 moeten verdienen."

Sagan liet in de Vuelta blijken dat hij niet over een supervorm beschikte, toch wordt er best rekening met hem gehouden. De Slovaak droomt net als zovelen van de wereldtitel. "Peter is erg gefocust op het wereldkampioenschap. Hij wil erg graag de regenboogtrui winnen", verklaarde Weber. "Hij heeft de Vuelta gereden met het oog op het WK. Dat is een serieus doel."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer