Sport.be

Wielrennen

Drie Belgen mogen bij OPQS strijden voor de wereldtitel ploegentijdrit

16.09.2014 | Jens Cuypers

Belga

Omega Pharma Quick-Step heeft het zestal bekendgemaakt dat op het WK in het Spaanse Ponferrada voor een derde titel op rij gaat in de ploegentijdrit. Er zijn drie Belgen opgenomen in de selectie.

De selectie wordt aangevoerd door Tony Martin, de Duitser die drievoudig en regerend wereldkampioen tegen de klok is. Net als de voorbije twee jaar is ook de Nederlander Niki Terpstra geselecteerd. "Hij staat er gegarandeerd", zegt ploegleider Tom Steels. De Pool Michal Kwiatkowski, die vorig jaar deel uitmaakte van het winnende team, is de derde niet-Belg.

De drie landgenoten zijn Tom Boonen, Pieter Serry en Julien Vermote. Boonen was erbij in 2012 maar ontbrak vorig jaar in Firenze. "Hij kan niet wachten om weer deel uit te maken van het team na de ervaring van de gouden medaille in Valkenburg", zegt Steels. Serry en Vermote zijn nieuw. Serry is een specialist in het tijdrijden en zal, samen met Kristof Vandewalle, de Belgische kleuren verdedigen in de WK tijdrit in Ponferrada.

Vermote deed dan weer van zich spreken door vorig weekend een rit te winnen in de Ronde van Groot-Brittannië. "Beide jongens hebben hun kwaliteiten al bewezen", aldus Steels.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer