Sport.be

Wielrennen

Stuyven toch naar WK

17.09.2014 | Tom Van Aken

Belga

Jasper Stuyven is door zijn team Trek Factory Racing geselecteerd voor het WK ploegentijdrit van in het Spaanse Ponferrada. Na een sterke Vuelta greep hij net naast een ticket voor de Belgische selectie.

Stuyven zou in principe vandaag starten in de GP van Wallonië maar die race laat hij nu vallen om zich voor te bereiden op het WK. Om diezelfde reden schrapt hij ook het Kampioenschap van Vlaanderen (vrijdag) en de GP Impanis (zaterdag). De 22-jarige Stuyven was een van de Belgische lichtpunten in de voorbije Vuelta en had dan ook gehoopt te worden opgenomen in de selectie van bondscoach Carlo Bomans voor het WK. Uiteindelijk greep hij naast een plaats in de WK-ploeg en moest hij tevreden zijn met het statuut van reserve.

"Maar nu ga ik toch naar Ponferrada. Ik rijd met Trek het WK ploegentijdrit", tweet Stuyven, die naar eigen zeggen "sterk uit de Vuelta is gekomen" en daarom ook graag het drieluik GP Wallonië-Koolskamp-Impanis had gereden. Naast Stuyven start Trek in Ponferrada met Kristof Vandewalle (die ook individueel de Belgische kleuren verdedigt), Fabian Cancellara, Markel Irizar, Jesse Sergent en Yaroslav Popovych.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer