Sport.be

Wielrennen

Froome en Wiggins rijden voor eigen rekening op WK

17.09.2014 | Jesse Broekx

Belga

De bondscoach van Groot-Brittannië heeft de selectie bekendgemaakt voor het WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada. Zowel Bradley Wiggins, in de tijdrit, als Christopher Froome, maken deel uit van de selectie.

David Millar, die aan zijn laatste WK toe is, wordt de wegkapitein van de ploeg. Daarnaast wordt hij vergezeld door Christopher Froome, meid van alle werk Steve Cummings, Brits kampioen Pete Kennaugh, de broertjes Simon en Adam Yates, de jonge Luke Rowe, Ben Swift en Geraint Thomas.

"Chris (Froome) heeft met zijn tweede plaats in de Vuelta bewezen in goede vorm te zijn", stelt bondscoach Shane Sutton in een persbericht. "Ik ben bovendien blij dat David Millar de ploeg zal leiden in zijn laatste wedstrijd voor de nationale ploeg."

Zoals eerder al bekendraakte maakt Mark Cavendish, op eigen verzoek, geen deel uit van de Britse selectie.

In het tijdrijden zijn Bradley Wiggins en Alex Dowsett van de partij. "Bradley won de tijdrit in de Ronde van Groot-Brittannië en verkeert in een uitstekende conditie. Daarnaast is er ook Alex die de tijdrit in de Commonwealth Games op zijn naam schreef."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer