Sport.be

Wielrennen

Bakelants: 'Ik mag ambitie hebben in Ponferrada'

17.09.2014 | Niels Dirkx

Belga

Jan Bakelants (Omega Pharma-Quick.Step) heeft zijn zege van vorig jaar in de GP Wallonie niet kunnen overdoen. "Maar deze wedstrijd toont aan dat ik klaar ben voor het WK", klonk het achteraf.

Bakelants counterde de aanval van Fränk Schleck en zorgde mee voor de afscheiding van het kwartet waar ook nog Jelle Vanendert en Greg Avermaet deel van uitmaakten. Op de voorlaatste helling, de Tienne aux Pierres, ging hij nog eens stevig op de trappers staan. "Dat was een eerste, schuchtere aanvalspoging", vertelde hij na afloop, "maar ik kreeg meteen de reactie van de andere vluchters: doe dat toch niet, want anders komen we niet samen aan. Ja, ik heb me dan ingehouden, maar achteraf zo reed iedereen wel in het voordeel van Greg die de snelste is van ons", oordeelde Bakelants, die op de derde plaats eindigde.

Uiteindelijk probeerde Bakelants het nog twee keer zelf op de Citadel van Namen, maar daar raakte hij niet weg. "Die helling is niet steil genoeg en iedereen keek daar ook naar elkaar, het was bijna 'surplacen'. Achteraf bekeken is het jammer dat ik niet ben weggereden op die voorlaatste helling. Als ik daar wegrijd met Jelle, die ook heel sterk was vandaag, blijven we met twee voorop. Nu wint met Greg de snelste van het pak".

"Ik had hier graag gewonnen, net zoals vorig jaar, want ik voelde me even goed. Jammer, maar ik moet dat aanvaarden. Deze wedstrijd leert ons dat de keuze van de bondscoach terecht was. Jelle, Greg en ik rijden hier zeer sterk."

"De GP van Wallonië leert ons dat Greg de snelste is, maar dat wisten we eigenlijk al, en dat Jelle en ik ook heel goed zijn. Wij moeten niet naar het WK gaan om te knechten en in de eerste ronde mee te gaan in een vlucht. Ik hoop dat ik op het WK mijn vrijheid krijg en in het tweede deel van de koers mijn ding kan doen. Ik mag ambitie hebben."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer