Sport.be

Wielrennen

Wiggins mikt op goud

19.09.2014 | Niels Dirkx

Belga

Sir Bradley Wiggins doet een gooi naar de regenboogtrui op het WK tijdrijden in het Spaanse Ponferrada. "Tony Martin is niet onoverwinnelijk", zegt hij. "Met de vorm waar ik nu over beschik maak ik kans op het goud."

Wiggins eindigde op een derde plaats in de Ronde van Groot-Brittannië waar Dylan van Baarle verrassend eindwinnaar werd. De oud-Tourwinnaar won de tijdrit in de ronde van zijn thuisland. "Ik ben net op tijd in vorm", zegt hij op de site van zijn team. Ik wil beter doen dan mijn zilveren medaille van vorig jaar."

Hoewel de tijdrit die hij er op zijn naam schreef slechts 8,8 km bedroeg en de renners in Ponferrada 47,1 km voorgeschoteld krijgen, is de Brit ervan overtuigd dat zijn prestatie een goede indicator is. "Het was een goede graadmeter voor mij", zegt hij. "Ponferrada is weliswaar langer, maar dat is gewoon een kwestie van de kracht beter verdelen."

Wiggins ziet vanzelfsprekend Tony Martin als zijn belangrijkste rivaal. De Duitser mikt op een vierde gouden medaille en start als topfavoriet. "Ik beschouw Tony niet als onoverwinnelijk", klinkt het bij de Brit.

"Bovendien ligt het parcours van de wedstrijd me beter dan vorig jaar. Tony was het ganse jaar heel dominant, maar de vraag is of hij die goede vorm nog in de benen heeft. Hij won de tijdrit in de Vuelta, maar kwam daar niet zo indrukwekkend voor de dag als in de Tour. Maar natuurlijk: je weet natuurlijk nooit vooraf hoe sterk iemand is. Vorig jaar dacht ik dat ik dichter zou eindigen, maar uiteindelijk verloor ik nog 42 seconden op Tony. Zo'n dingen kan je niet voorspellen."

Wiggins beseft dat het moeilijk zal worden, maar is er mentaal klaar voor. "Met de vorm waar ik nu over beschik, maak ik kans om te winnen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer