Sport.be

Wielrennen

Lotto-Belisol laat De Bie thuis

19.09.2014 | Kobe Karpa

Belga

Lotto-Belisol heeft haar selectie voor het WK ploegentijdrijden helemaal rond. Maxime Monfort is de enige Belg in het team.

Eerder deze week maakte het team al een voorselectie van zeven renners bekend. Daarvan viel Sean De Bie in laatste instantie af.

De zes namen die zondag dus zullen aantreden zijn: Lars Bak (Den), Vegard Breen (Noo), Adam Hansen (Aus), Greg Henderson (NZe), Pim Ligthart (Ned) en landgenoot Maxime Monfort.

FRISON: 'LASTIG EINDE'

Sportdirecteur Herman Frison analyseerde het parcours al even. "Het is een heel mooi parcours op brede wegen met weinig bochten. Naar het einde toe wordt het lastiger. In de laatste tien kilometer gaat het stevig bergop. Tijdens de eerste verkenning stond er tegenwind, dat maakt het nog zwaarder. Die laatste helling is nog redelijk lang. Het begint met vals plat, maar wordt geleidelijk aan steiler. Naar het einde toe is het redelijk pittig. Het is een parcours voor sterke mannen."

Lotto-Belisol heeft niet de beste ploeg in deze discipline. Een plaats in de top tien zou dan ook mooi zijn. "De ploegentijdrit is mogelijk iets lastiger dan vorig jaar, maar zeker niet veel. Onze renners willen een toptienplaats behalen. Dat zal heel moeilijk zijn. Er staan heel sterke teams aan de start zondag. Maar ze zullen er vol voor gaan, ze zijn allen heel gemotiveerd. We hebben dit seizoen al heel veel doelen gehaald, en ik hoop dit ook."

Mogelijk zal ook het weer zondag een rol spelen. "Tijdens de verkenning was het 25 à 26 graden, met weinig wind. We hebben even wat motregen gehad. Voor zondag wordt geen regen voorspeld, het weer zou geen grote rol mogen spelen. Mocht het hier regenen, zouden bepaalde stukken er glad kunnen bijliggen", aldus Frison.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer