Sport.be

Wielrennen

Australië pakt opnieuw goud na thriller, Frison 9de

22.09.2014 | Kersten Steurbaut

Belga

Australië domineert in Ponferrada voorlopig het WK tijdrijden. Na het goud bij de juniores veroverde Campbell Flakemore de wereldtitel bij de beloften. Hij was 48 honderdsten sneller dan de Ier Ryan Mullen. Onze landgenoot Frederik Frison werd negende.

De tijdrit voor de beloften werd afgewerkt in de striemende regen. De Zuid-Afrikaan Louis Meintjes zette als eerste een richttijd neer, de renner van MTN-Qhubeka moest uiteindelijk tevreden zijn met een achtste plaats.

De Ier Ryan Mullen leek daarna lange tijd op weg om voor een verrassing te zorgen, maar hij moest in extremis de duimen leggen voor de Australiër Campbell Flakemore. Die dook 48 honderdsten onder de tijd van Mullen.

Stefan Küng, de Zwitserse topfavoriet die gebombardeerd wordt tot de opvolger van Fabian Cancellara, moest tevreden zijn met een bronzen medaille.

FRISON MAAKT AMBITIE WAAR

Voor België mikten Frederik Frison en Ruben Pols op een top tien-plaats. Pols ontgoochelde met een 31ste plaats, maar Frison loste de verwachtingen wel in met een negende stek.

"Ik heb alles gegeven wat ik in mij had", reageerde Frison tegenover Sporza. "Ik mikte op de top tien en hou een goed gevoel over aan mijn tijdrit, ook al maakte de regen er een gevaarlijke opdracht van. In de bochten had ik wat angst om onderuit te gaan, maar op de rechte stukken heb ik er alles uitgehaald. Heel de tijdrit heb ik op de limiet gereden."

Pols was ontgoocheld met zijn resultaat. "Bij de start begon het meteen goed te regenen, waardoor de wegen er glad bij lagen. Het was zoeken hoe je de bochten moest aansnijden. Mijn tempo lag niet hoog genoeg en ik slaagde er ook niet om een tandje bij te steken. Aan de finish had ik nochtans niet het gevoel dat ik leeg was", aldus Pols. "Over mijn prestatie van vandaag kan ik dan ook niet tevreden zijn."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer