Sport.be

Wielrennen

Frison hoopt op meer na sterke prestatie

22.09.2014 | Jesse Broekx

Belga

Frederik Frison loste de verwachtingen in op het WK wielrennen in Ponferrada. Bondscoach Jean-Pierre Dubois dichtte hem een plaats bij de top tien toe en zelf wilde de 22-jarige belofte beter doen dan vorig jaar, toen hij elfde werd.

"Ik voelde me heel goed", stelde de neef van Herman Frison na afloop. "Bijna de ganse tijd kon ik een hoog ritme aanhouden, slechts één keer had ik een dipje, maar dat duurde gelukkig niet te lang. Ik heb de hele tijd op mijn limiet gereden, maar dit is een WK, dan kan je altijd wat meer."

Nochtans waren de omstandigheden in Ponferrada niet van de poes en goot het water. "Het is zeker geen cadeau om in zo'n slecht weer te fietsen", moest ook Frison beamen.

"Iedereen weet dat het Spaanse asfalt gevaarlijk glad is bij nat weer. Ik nam geen risico's, maar heb toch één keer een slippertje gemaakt. Dan ben je toch wat voorzichtiger, want ik wilde echt niet vallen."

Voor Frison is de negende plaats een opsteker na een seizoen waarin hij geveld werd door klierkoorts en ruim vier maand buiten strijd was. "Dit is zo'n beetje mijn comeback", besloot hij.

"Ik ben zeer blij met dit resultaat en hoop dat dit deuren opent. Ik heb nog geen profcontract voor volgend jaar en ik besef dat de plaatsen duur zijn, maar ik hoop toch dat ik alsnog als prof aan de slag kan."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer