Sport.be

Wielrennen

Duyck maakt ambities duidelijk

22.09.2014 | Jesse Broekx

Belga

Ann-Sophie Duyck is de enige landgenote die België vertegenwoordigt op het WK tijdrijden bij de vrouwen. De 27-jarige renster uit het West-Vlaamse Hulste neemt voor het eerst deel aan de individuele tijdrit op het WK en droomt van een plaats in de top twintig in het Spaanse Ponferrada.

Duyck legt zich pas sinds dit jaar volledig toe op het tijdrijden. Dat loonde al meteen, want ze werd Belgisch kampioene in het tijdrijden. "Ik heb dit jaar negen wedstrijden gewonnen", vertelt ze. "Acht daarvan waren tijdritten en één op de weg."

Duyck is sant in eigen land, maar wat ze waard is op internationaal niveau is moeilijk om te zeggen. Ze won de tijdrit in de Franse rittenkoers Trophée d'Or Féminin, maar tegen de echte grote kleppers komt ze nog tekort.

"Ik kan zelf moeilijk voorspellen waar ik ga eindigen", klinkt het eerlijk. "Ik ben voor de derde keer van de partij op een WK, maar het is pas de eerste keer dat ik in de tijdrit mijn ding mag doen. Ik heb wel al enkele internationale tijdritten gereden, maar een WK is toch nog iets anders. Hier verschijnen alle toppers aan de start, dus ik kan er geen plaats op kleven. Ik ga gewoon het beste van mezelf geven, er het maximale uithalen en wat de uitslag dan zal zijn, zal afhangen van de concurrentie, maar als ik even mag dromen: ik hoop toch op top twintig."

Ann-Sophie Duyck start het WK tijdrijden woensdag om 15u48. Het parcours is 29,5 km lang.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer