Sport.be

Wielrennen

Pols: 'Het regende voor alle renners'

22.09.2014 | Jesse Broekx

Belga

Bondscoach Jean-Pierre Dubois legde vooraf de lat met top tien wellicht een beetje te hoog voor Ruben Pols, maar een 31ste plaats is wel een ontgoocheling. Dat vond de renner ook zelf. "Hier kan ik niet tevreden mee zijn."

Frederik Frison loste de verwachtingen in met een negende plaats op het WK. Bij Pols daarentegen overheerste ontgoocheling. "Het was in het begin een beetje zoeken naar een goed tempo door de regen", vertelde hij, "maar uiteindelijk vond ik wel een ritme. Ik voelde wel dat het niet hoog genoeg lag. Ik wilde sneller gaan, maar dat lukte me niet. Ik kon precies niet diep gaan vandaag. Vreemd. Een verklaring hiervoor heb ik niet, maar dat is wel vervelend, want ik wou hier hoger eindigen."

Pols wilde geen excuses zoeken in de weersomstandigheden. "Het regende voor alle renners", zegt hij. "Natuurlijk is het dan wat gevaarlijker op de weg, maar dat gold voor iedereen en het is geen excuus. Dit is mijn eerste WK en ik ben niet tevreden. Ik hoop hier lessen uit te trekken en hopelijk mag ik volgend jaar opnieuw mee. Misschien heb ik dan wel een superdag. Ik kan alleszins beter, dat moet wel", besloot hij.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer