Sport.be

Wielrennen

Kamna is de opvolger van Decraene

23.09.2014 | Gert-Jan Weyters

Belga

De Duitser Lennard Kamna is de nieuwe wereldkampioen tijdrijden bij de junioren. De Amerikaan Adrien Costa pakt zilver, het brons gaat naar de Australiër Michael Storer.

Lennard Kämna is de nieuwe wereldkampioen tijdrijden bij de junioren. De Duitser legde op het WK in Ponferrada het parcours van 29,5 km af in 36:13 en was daarmee 44 seconden sneller dan de Amerikaan Adrien Costa. Het brons ging naar de Australiër Michael Storer. Senne Leysen had materiaalpech en klokte de 20ste tijd. Martin Palm werd 24ste.

Het WK tijdrijden draaide voor de Belgische junioren uit op een ontgoocheling. Senne Leysen was bezig aan een zeer sterke tijdrit, op weg naar een dichte ereplaats mogelijk zelfs een medaille op dat moment, maar kreeg na zo'n 11 km af te rekenen met pech. Zijn ketting vloog er af waardoor hij ruim een minuut verloor.

Hij werd uiteindelijk 20ste, op 2:22 van topfavoriet Kämna die zich eerder dit jaar al kroonde tot Europees kampioen. De Duitser legde het parcours af aan een gemiddelde snelheid van 48,86 km/uur. Kämna volgt op de erelijst de betreurde Igor Decraene op, die eind augustus in tragische omstandigheden op het leven kwam. Uit eerbetoon werd het startnummer één niet gebruikt in de tijdrit voor junioren.  Martin Palm, die mikte op een plaats in de top-20 en zelfs stiekem hoopte op top-15, eindigde op een 24ste stek op 69 deelnemers.

MARTIN ALS GROTE VOORBEELD

"Mijn grote voorbeeld is Tony Martin. Ik spiegel me aan zijn carrière. Dat hoeft niet te verbazen. Als ik over enkele jaren zo goed zou kunnen zijn als hem, dan zou dat mooi zijn. Al zal het niet gemakkelijk zijn om hem te evenaren", aldus Kamna.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer