Sport.be

Wielrennen

Leysen: 'Pech is mijn eigen schuld'

23.09.2014 | Gert-Jan Weyters

Belga

Senne Leysen was ontroostbaar na het WK tijdrijden voor junioren van dinsdag in Ponferrada. De zoon van ploegleider Bart Leysen was bezig aan een zeer sterke tijdrit tot hij materiaalpech kende en hij kostbare tijd verloor.

"Het is mijn eigen schuld", klonk het. "Ik reed in een putje en mijn ketting vloog er af." Leysen hield zich eerst nog sterk toen hij voorbij de finish was, maar moest uiteindelijk toch wat traantjes laten na zijn tijdrit. Bondscoach Carlo Bomans troostte hem en sprak hem enkele bemoedigende woorden toe, maar de ontgoocheling bij Leysen bleef groot. "Het is mijn eigen fout", zei hij. "Ik was aan het schakelen, zag een putje niet in het wegdek en mijn ketting vloog er af."

Leysen moest van fiets wisselen. "Ik verlies daar veel kostbare tijd", stelde hij. "Bovendien gebeurde het op een stuk vals plat, dus het duurt een tijdje vooraleer je weer in je ritme komt. Dat is spijtig, heel spijtig." Leysen wilde met een mooi resultaat neerzetten een eerbetoon brengen aan de betreurde Igor Decraene. "Tja, ik heb het geprobeerd, maar het mocht niet zijn. Jammer."

"Senne was zwaar aangeslagen", beaamde de bondscoach. "Ik heb hem wat moed ingesproken en hem verteld dat hij gevochten heeft voor wat hij waard was. Hij heeft het maximum gegeven. Dit zal nog even nazinderen, maar hij moet dat nu zo rap mogelijk verdringen en focussen op de wegrit van zaterdag."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer