Sport.be

Wielrennen

Vandewalle: 'Ik kon niet versnellen'

24.09.2014 | Gert-Jan Weyters

Belga

Kristof Vandewalle was na afloop van het WK tijdrijden in Ponferrada niet tevreden over zijn prestatie. Pieter Serry was wel tevreden over zijn WK-debuut.

Kristof Vandewalle was niet echt gelukkig met zijn tijdrit, woensdag in Ponferrada. "Nochtans was ik goed gestart", stelde hij. "Ik wist van de ploegentijdrit dat ik niet te traag van start mocht gaan en ik vond meteen een goed ritme." Dat resulteerde zelfs in de snelste tussentijd bij het eerste tussenpunt. "Maar daarna voelde ik vrij snel dat ik niet kon versnellen", aldus Vandewalle.

"Het ontbrak me aan power. Dat is vervelend. Ik wist dat ik sneller moest gaan, maar het lukte niet. Dan begint dat mentaal wel te spelen en ga je niet meer voluit, hier en daar een procentje minder. Ik heb dan een goed ritme gezocht en heb dat proberen vol te houden tot het eind."

Uiteindelijk werd hij 24ste, op 3:06 van Bradley Wiggins. "Dat is niet wat ik gehoopt heb", was hij eerlijk, "een echte verklaring heb ik daar niet voor. Natuurlijk, het is wel het eind van het seizoen. Dan wissel je goede met slechte dagen af. Dit was niet zo'n goede dag. Ik heb er een zware Vuelta op zitten en ben wel moe. Misschien speelt dat wel mee."

SERRY: 'VOLGEND JAAR OPNIEUW'

Pieter Serry kreeg in Ponferrada een parcours dat voor een lichtgewicht zoals hem, 64,5 kg, niet op zijn lijf is geschreven. "Dit was een omloop voor mannen die veel kracht kunnen ontwikkelen. Dat wist ik vooraf, dus vooral het eerste deel, grotendeels vlak, was zeer zwaar. In het tweede deel ben ik stelselmatig een beetje kunnen verbeteren en waren mijn tijden beter dan andere jongens."

Met uiteindelijk een 31ste plaats als eindresultaat, op 3:30 van Wiggins. Al grappend stelde Serry vooraf top 50 voorop. "En dat heb ik toch gehaald", reageerde hij laconiek. "Nu goed. Die plaats doet er niet echt toe. Ik heb het maximum gegeven, beter zat er echt niet in. Ik ben vooral blij dat ik hier vandaag bij mocht zijn. Er zijn toch maar twee jongens die door onze bondscoach zijn geselecteerd en ik was één van hen."

De bronzen medaille van het BK tijdrijden wil er volgend jaar graag opnieuw bij zijn. "Ik hoop dat er nog WK's volgen. Komende winter wil ik mijn techniek verbeteren en mijn positie op de tijdritfiets om volgend jaar beter te doen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer