Sport.be

Wielrennen

Vanmarcke: 'Lastig, maar niet loodzwaar'

25.09.2014 | Niels Rouvrois

Belga

De Belgische selectie heeft donderdagochtend het parcours verkend van de wegrit op het WK wielrennen in Ponferrada. "Ik was hier al eens in het voorjaar dus wist ik waaran ik me mocht verwachten", aldus Sep Vanmarcke.

Vier rondjes had Vanmarcke er naar eigen zeggen opzitten. Daarna trainde hij wat extra kilometers bij. "Het is niet het zwaarste parcours", aldus Vanmarcke, "maar het is ook niet dat we op het eind met nog veel zullen overschieten. Het zal slopend worden naar het einde van de wedstrijd toe. Ik denk dat het WK zal beslist worden op dat laatste klimmetje."

Daarna is het nog vier kilometer tot de finish. "Eerst een afdaling van twee kilometer en dan nog een kleine twee kilometer over het vlakke naar de streep. Wie sterk is op de klim kan voorop blijven", meent Vanmarcke. "Gilbert kan dat, uiteraard. Als Phil de conditie heeft van Valkenburg (waar hij wereldkampioen werd, red), dan rijdt hij daar weg." Al zijn er natuurlijk ook nog veel andere kanshebbers. "Een renner die goed is in de Ardense klassiekers komt hier tot zijn recht."

Johan Vansummeren twijfelde toch even bij de vraag of je voorop kon blijven bij dat klimmetje. "Het kan, maar het zal van de koers afhangen. Was het al een zware wedstrijd of niet. Het kan net zo goed een verloop zoals in Milaan-Sanremo zijn: een groepje renners kan er voorop blijven, maar net zo goed rijd je na die klim met een selecte groep naar de meet. Je moet echt heel goed zijn om op dat klimmetje weg te gaan en dan voorop te blijven."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer