Sport.be

Wielrennen

Boonen, Bakelants en Van Avermaet spreken

25.09.2014 | Jesse Broekx

Belga

De Belgische selectie verkende donderdagochtend het WK-parcours in Ponferrada. "Een parcours voor de Belgen", stelde Greg Van Avermaet na afloop. "Een typisch WK-parcours", meende Tom Boonen.

Behalve Sep Vanmarcke had nog geen enkele andere Belgische renner het parcours in Ponferrada verkend. "Het is een typisch WK-parcours", vertelde Tom Boonen na afloop.

"Het zal een afvallingswedstrijd worden waar veel scenario's mogelijk zijn. Dit lijkt me geen parcours waar je schrik moet hebben om initiatief te nemen. Eigenlijk zouden we halfweg koers de wedstrijd al in handen moeten nemen. De beste positie is vooraan, want het zal een snelle race worden. Achteraan ga je kapot, dus dan zit je maar beter vooraan. Dat is ook de beste positie om die afdalingen te nemen. Bovendien zal veel ook afhangen van het weer. Ze voorspellen regen."

"Dan wordt het wel gevaarlijk", meende Jan Bakelants. "Dat is een factor die het verschil zal kunnen maken, want dan krijgen we toch een gevaarlijke wedstrijd. Misschien is dat wel goed voor Cancellara, want die durft zich dan in zo'n afdaling wel smijten. Als het droog blijft, is dat een andere zaak. Het is geen extreem lastig parcours waar bijvoorbeeld een Valverde er ons af zal kunnen rijden."

Greg Van Avermaet was zichtbaar blij na de verkenning. "Het is redelijk lastig, maar ook niet te lastig. Een goed parcours voor de Belgen, en zeker ook voor mij", wist hij te vertellen. "Ik denk dat het zal gebeuren in de laatste ronde. Het ideale scenario voor mij is dat we met een klein groepje wegrijden. Ik hoop dan dat ik de snelste ben van dat groepje (lacht)."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer