Sport.be

Wielrennen

Wellens: 'Wil er in finale nog bij zijn'

25.09.2014 | Jesse Broekx

Belga

Tim Wellens is de jongste renner in de Belgische selectie. "Het is een hele eer voor mij dat ik er bij mag zijn", zegt hij in Ponferrada. "Zelf hoop ik dat ik in de finale nog een rol van betekenis kan spelen voor de ploeg en ik de kopmannen nog wat bij kan staan."

De WK-selectie, zijn eerste, is voor de 23-jarige Wellens de bekroning van een sterk seizoen waarin hij ondermeer het eindklassement op zak stak in de Eneco Tour en er ook de zesde etappe won. Voorts waren er ereplaatsen in de Giro waar hij twee keer tweede werd in een etappe.

"Ik had bij ploegvoorstelling begin dit jaar op een papiertje geschreven dat ik graag deel wilde uitmaken van de selectie. Dat is me gelukt. Ik ben daar zeer tevreden mee. Hier zijn de negen beste renners van België aanwezig. Ik ben enorm gemotiveerd om er een mooie koers van te maken."

Wellens is zich bewust van zijn rol in de ploeg. "Ik ben de jongste. Mijn selectie heb ik verdiend en ik weet ook wat er hier van me verwacht wordt. Er zijn drie absolute kopmannen met Greg Van Avermaet, Tom Boonen en Philippe Gilbert. Onder hen zijn er enkele schaduwkopmannen die een beetje hun eigen kans mogen gaan. Ik hoop dat ik zo'n schaduwkopman mag zijn en dat ik in de finale kan meespringen in een groepje. Hopelijk blijft die voorop en misschien dat ik in het slot dan nog wat werk kan verzetten voor de kopmannen."

De sfeer is volgens Wellens goed in de Belgische selectie. "Tom Boonen zorgt voor de meeste ambiance aan de tafel. Hij is de sfeermaker in de ploeg. Het is leuk om deel te mogen uitmaken van deze groep jongens."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer