Sport.be

Wielrennen

Vanendert: 'Bloedvorm? Zullen we zondag zien'

25.09.2014 | Jesse Broekx

Belga

Voor Jelle Vanendert is het zijn eerste WK-selectie. "Het is een fijn gevoel voor mij er bij te zijn", zegt hij. "Ik ben intussen 29. Het mocht wel eens gebeuren. Er waren altijd wel redenen waarom ik er niet bij was: een blessure of niet goed genoeg op het eind van het seizoen of de coach die een ander idee had."

De Limburger is in goede doen. Zijn uitslagen in Canada (15de in Montréal, 34ste in de GP Quebec) doen misschien anders vermoeden, maar hij toonde zich er wel. Ook in de GP Wallonie, waar hij vierde werd, kon iedereen vaststellen dat hij de goede conditie te pakken heeft.

"Of ik echt in bloedvorm ben, dat zullen we zondag zien, maar ik voel me goed. Het is moeilijk om mijn vorm te vergelijken met het Ardense voorjaar. Er zijn jongens die zeer vermoeid zijn en ik ben dat minder omdat ik geen grote ronde heb gereden en veel rustperiodes heb kunnen inlassen dit jaar. Normaal gezien moet ik nog fris zijn, maar ik ben intussen wel al in goede conditie sinds de Clasica San Sebastian (begin augustus, red), dus dat is ook al een hele tijd, maar op training voelt alles nog altijd heel goed."

Volgens Vanendert is het niet zo'n zwaar parcours. "Anderzijds, er zijn wel veel hoogtemeters. Ik vermoed dat het een snelle koers zal worden en dat op het eind wel zal doorwegen."

Vanendert weet pas zaterdag, bij de bespreking, wat zijn rol in de ploeg zal zijn. "Ik vermoed dat ik in de finale mee zal moeten gaan in een ontsnapping en dan zien we wel."

De Belgische selectie telt geen uitgesproken kopman, maar drie leiders. Toch hebben de Belgen op verkenning niet even getest wat ze waard zijn.

"Dat is niet gebeurd, wat me eigenlijk wel een beetje verbaasde", lacht Vanendert, "maar we hebben goed getraind op het parcours en daarna heeft iedereen stiekem toch wel zo'n beetje zijn ding gedaan op zijn eentje, of achter de brommer, maar we hebben niet tegen elkaar getest."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer