Sport.be

Wielrennen

Vanmarcke: 'Belangrijke rol spelen in finale'

25.09.2014 | Jesse Broekx

Belga

Sep Vanmarcke is eerlijk als hij het in Ponferrada over zijn eigen kansen heeft. "Ik wil er bij zijn in de finale, maar ik ben niet de renner die het verschil zal kunnen maken op die laatste helling en weg zal kunnen rijden. Ik zal al blij zijn als ik diep in de finale nog een belangrijke rol kan spelen."

Of hij zichzelf dan kansen toedicht om te winnen, wil en kan hij niet meteen zeggen, zo vertelde hij donderdagavond op een persmoment van de Belgische selectie.

"Ik denk dat er op dit parcours veel jongens zijn die menen dat ze kunnen winnen. Het is een vrij lastig parcours, maar niet onoverkomelijk. Als je ziet dat zowel sprinters, klassieke renners in het Ardense werk, maar ook in de Vlaamse wedstrijden zich kansen toedichten, dan zou het verkeerd zijn als ik mezelf helemaal geen kans geef. Maar het zal natuurlijk afhankelijk zijn van de rol die ik in de wedstrijd krijg en hoe de koerssituatie verloopt."

Vanmarcke beaamt dat het niet eenvoudig is dat België drie kopmannen telt. "Het zou gemakkelijker zijn als er maar één uitgesproken kopman is", stelt hij.

"Iemand die er met kop en schouders bovenuit steekt. Dat werkt eenvoudiger. Nu goed, de koers zal wel duidelijk maken wie van de Belgen de sterkste is. Sowieso zal meer duidelijk worden op de tactische bespreking met bondscoach Carlo Bomans zaterdagavond. Er zal wel een hiërarchie zijn. Elk van ons zal zijn rol kennen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer